Oudercomité

Oudercomité

Omdat ouders meebouwen aan de school en de schoolomgeving, vinden wij het belangrijk om een oudercomité te hebben in onze school.

Maandelijks komt het oudercomité samen met de directie en afvaardiging van de leerkrachten om de belangen van de school, de schoolomgeving en de leerlingen te bespreken. Zij stellen tot doel om een vlot dialoog te onderhouden tussen de directie en de leerkrachten van de school enerzijds en alle ouders anderzijds. Zo kunnen zij optimaal de belangen van alle leerlingen behartigen.

Wat doet het oudercomité?

Het oudercomité werkt samen met de directie en leerkrachten aan het verbeteren en versterken van de schoolwerking. Om dit te realiseren, organiseren ze regelmatig verschillende activiteiten en steken ze een handje toe bij initiatieven van de school.

Dit jaar hebben ze onder andere al een wafelverkoop, een cultuuravond en een verkoop van winterhapjes (mede)georganiseerd. Maar de taken van ons oudercomité gaan verder; ze zijn betrokken bij diverse schoolse activiteiten zoals Sinterklaas, Pasen en het schoolfeest.

De opbrengsten van deze activiteiten worden gebruikt om extra materialen aan te schaffen ten behoeve van de leerlingen.

Samen zijn we sterker, en dit alles met het oog op een leefbare schoolomgeving.
Als vergaderen niet echt jouw ding is, maar je wel graag de handen uit de mouwen steekt, kun je je aanmelden als een “helpende hand”. Op die manier kunnen wij contact met je opnemen wanneer extra hulp nodig is tijdens een activiteit. Je kunt je naam doorgeven via de volgende e-mailadressen: liri.zumbultas@lucerna.be en sukran.yigit@lucerna.be.