Oudercomité

Oudercomité

Omdat ouders meebouwen aan de school en de schoolomgeving, vinden wij het belangrijk om een oudercomité te hebben in onze school.

Maandelijks komt het oudercomité samen met de directie en afvaardiging van de leerkrachten om de belangen van de school, de schoolomgeving en de leerlingen te bespreken. Zij stellen tot doel om een vlot dialoog te onderhouden tussen de directie en de leerkrachten van de school enerzijds en alle ouders anderzijds. Zo kunnen zij optimaal de belangen van alle leerlingen behartigen.

Wat doen we het oudercomité?

Het oudercomité denkt samen met de directie en de leerkrachten na over hoe ze de schoolwerking kunnen verbeteren en versterken.
Mede daarvoor organiseren ze samen op regelmatige tijdstippen een aantal activiteiten en helpen een handje bij activiteiten van de school.

Dit jaar hebben ze alvast al o.a. een wafelverkoop, een cultuuravond en een winterhapjes verkoop (mee) georganiseerd. Maar dit is niet het enige dat onze oudercomité doet, zij zijn de helpende handen bij allerhande schoolse activiteiten (Sinterklaas, Pasen, schoolfeest…).

De opbrengsten van de activiteiten worden aangewend om extra materialen aan te kopen voor de school en dit ten behoeve van de leerlingen.

Samen staan we sterker. En dit alles voor een leefbare schoolomgeving.

Zit vergaderen niet in je bloed, maar wil je wel je handen uit de mouwen steken? Dan kun je jezelf opgeven als een “helpende hand”, zodat wij je kunnen contacteren wanneer we extra hulp nodig hebben tijdens een activiteit.
U kan uw naam doorgeven via volgend mail adres: gulsen.ak@lucerna.be